Alla inlägg under februari 2008

Av broderblogg - 17 februari 2008 22:11

Precis kommit hem från en föreställning/spelning av Stefan sundsröm m.m Det var skitbra och stefan var underbar som alltid och det uttrycktes massa bra meningar och åsikter och sånger. Tex:

"De rika grinar när de pissar för de vill inte lämna ifrån sig något."

"Min farfar var sosse, men då var också sossarna sossar."


Det sas ofantligt mycket mer men man måste uppleva det själv, men för alla som inte hört Stefan Sundström så ta och youtuba han eller något, han är fan så jävla bra, och hans åsikter jag tror jag smälter bort i lycka.

Nog med lycka, nu måste jag uttrycka mitt missnöje över den nya regeringen och svinen som Mats Odell, Reinfeld och resten av fascistsvinen.

Alltså i Sverige är det yttrandefrihet och man behöver inte vara rädd för att uttrycka sitt missnöje därför tycker jag att vi ska försöka höras mer, vi som har fått nog av privatiseringa och utsäljningen av det svenska samhället. Snart kommer vi väl alla att få flytta till polen och endast skogen blir kvar här i Sverige.

Okej Sverige röstade fram alliansen till makten, okej de ska styra några år till, men när man har makten har man också ett ansvar, det är inte en tävling för att se hur snabbt man kan rasera ett land. Nu ska jag lyssna på lite progg och vara upprörd på alliansen.


Dagens Vetande: Privatisering är den ekonomiska och politiska process då statligt ägda verksamheter övergår till privata ägare. Motsatsen, då privatägda verksamheter blir offentligägda, kallas nationalisering.



Av broderblogg - 17 februari 2008 17:31

   Hejsan hoppsan i lingonskogen, ja idag har jag faktiskt gjort en del trots att jag inte somnade så tidigt igår natt, tack för det Anna.

   Idag var jag först på stan med Evelina och shoppade jeans, efter en stund kom Oskar och vi gick och kollade mer på stan, vi hittade inget förutom ett par jeans var jag och evvis. Lite stolt att jag lyckades köpa kläder utan min syster, men som sagt så ahde jag ju evvis med mig.

   Efter shoppingrundan drog vi tre vidare till Waynes för att sluta upp med Linnea, Kajsa och Johanna, vi skulle nämligen ha etikettkommite möte. Det blev en trevlig tillställning måste jag säga, vi åstadkom inte så mycket men vi hade iaf roligt.

   Ikväll ska jag se på "Livsfarlig ledning" på tonhallen, komiker och stefan sundström som har någon show. Stefan Sundström är verkligen en av mina idoler,alltid rött alltid rätt.

   

Av broderblogg - 15 februari 2008 22:17

Ja vetefan vad jag skriva då jag inte gjort någonting idag. Jag klev upp vid 12 och åt frukost sen dess har jag suttit framför datorn men också spelat lite sällskapsspel med Malin och Martin.

   Har fixat lite på http://mscout.se/ny_sida/index.html iofs den börjar bli ganska bra tack vare mig och Jonatan :D.

    Har också skapat en fototävling på hamsterpaj och skrivit massa inlägg där, jag har typ mest inlägg i nya forumet så kan snart kalla mig super ultra nörd och få massa respekt från alla 13-åringar på hamsterpaj.


Dagens Vetande: Hamsterpaj.net är en svensk internetsida och nätcommunity. Sidan startades i oktober 2003 [1] av grundaren Johan Höglund och drevs då som en fritidssysselsättning av några ungdomar. Numera har den kommersialiserats och är nu ett aktiebolag, Hamsterpaj AB, med säte i Göteborg. Det är dock samma personer som fortfarande jobbar med sidan. Målgruppen är ungdomar mellan 13 och 18 år och verksamheten är annonsfinansierad.

Av broderblogg - 14 februari 2008 20:42

Ja då är denna dag snart avklarad, har väl inte hänt något speciellt eller mamma och pappa hade klistrat pappershjärtan över hela huset och jag fick ett örngott som det står puss och kram på, fjortis värre :D.

På skolan städade jag och Daniel Annas miserabelt stökiga skåp för att vara lite snälla, funderade på att städa mer skåp också men hann inte, dessutom tog Annas skåp livet av oss typ, men man hittade ganska mycket roliga sake ri skåpet :D.

Efter skolan så har jag spelat när och fjärran med Martin och mamma och sett på antikrundan och suttit framför min älskling, eller jag hatar den egentligen, idiot dator som aldrig vill fungera eller itne när man behöver den iaf.

   Fortfarande singel trots alla hjärtans dag :'( men man kan ju hoppas att det inte förblir så :D.


Dagens Vetande:

Alla hjärtans dag (ibland Vändag i Finland) är en temadag som firas den 14 februari varje år och har sitt ursprung i traditioner kring helgonet Sankt Valentin som uppstod under medeltiden i Frankrike och England. Den kallas därför också Valentindagen eller Sankt Valentins dag.

Firandet av ett helgon med namnet Valentinus den 14 februari började inom den katolska kyrkan redan i slutet av 400-talet, men exakt vem denne var är oklart. Flera olika martyrer med namnet Valentinus från 200- och 300-talet är dokumenterade, även om nästan ingenting konkret är känt om dem.
Av broderblogg - 14 februari 2008 11:45

GLAD ALLA HJÄRTANS DAG MINA ÄLSKLINGAR<3


NI VET ATT JAG ÄLSKAR ER AV HELA MITT HJÄRTA<3


SPECIELLT DIG>#

Av broderblogg - 13 februari 2008 19:41

Första delen är inte så äcklig men mittendelen och bilden på slutet kan vara lite äcklig för jag skriver om labben där vi dissikerade en höna, läs och kolla på egen risk.


Ja då har mormor och morfar varit här och det blev galet värre som vanligt. Alltså det blir jämt roligt när mormor och morfar kommer hit, speciellt om man är lite trött och äter mycket socker. Morfars galna kommentarer är helt oslagbara och mormors lugn med morfar :D. Vi har jonglerat, testat våran reaktionstid, spelat gitarr och mycket mer.

Har gjort en massa roligt på skolan idag också, den roligaste labben i mitt liv måste jag säga, och en hyffsat rolig håltimme innan kemiprovet.

På labben skulle vi dissikera höna, de flesta i klassen tyckte det verkade äckligt men jag har länge längtat efter att få dissikera lite och dessutom något som har lite roliga saker i kroppen. Det blev ganska söligt efter att jag var klar med hönan, vi grävde och klippte och kletade, försökte få se hjärnan också men det gick inte :(. Vi hittade däremot ägg innuti den, eller äggulor som kunde blivit ägg. Hjärtat var inte lika coolt som jag hade tänkt mig för vi lyckades inte skära hjärtat så bra. Jag tyckte nog huvudet var häftigast, när vi klippt bort det liksom. Fan vad brutal och elak jag låter, men vi måste faktiskt försöka lära oss, om ni inte tycker det är rätt att dissikera så skriv gärna varför. Det kommer en bild längre ner, jag varnar känsliga läsare.

Efter labben så hade jag typ två och en halv timmes håltimme för att jag skulle göra ett prov som jag missade då jag var ledig i fredags. Den håltimmen fördrev jag genom att rita på Annas arm med en bläckpenna och bli ritad på av Anna. Mina armar är typ totalt nerklottrade och ser ut som en tågvagn eller något.

Provet gick bra, men jag tycker VG och MVG frågorna var lättare än G frågorna. Kanske för att VG och MVG frågorna krävde att man skulle räkna på vilket jag kan bra, medan G frågorna skulle man läst boken vilket jag kunde mindre bra.



Tack Fanny för bilderna :D



Av broderblogg - 12 februari 2008 12:34

Fått en uppgift på samhällskunskapen, vi ska göra en enkät och sedan sammanställa detta. Så skulle behöva få lite svar på denna enkät. Svara gärna, speciellt lite äldre personer. 


Ålder:___________


Kön:____________


Vilka sorts tidningar läser du kontinuerligt?

Sätt ett kryss efter de sorters tidningar du läser.


Lokaldagstidning (Sundsvalls tidning, Göteborgsposten eller liknande)___________


Riksdagstidning (Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet eller liknande)___________


Kvällstidning (Aftonbladet, Expressen eller liknande)________________


Facktidning (Privata Affärer, Illustrerad Vetenskap eller liknande.)___________


Politiska Tidningar (Proletären, Arbetaren eller liknande)________________


Magasin (Vecko Revyn, Vi i Villa eller liknande)___________________


Skvallertidningar (Se och Hör, Hänt Extra eller liknande)_________________________


Organisationstidningar (Scout Magasinet, Din sportförenings tidning eller liknande)________


Serietidningar (Knasen, Kalle Anka, Fantomen eller liknande)_________________________


Övrigt (I så fall vad?)______________________________________________


Läser du tidningar helst på internet eller på papper?

Sätt ett kryss vid ditt svar.


Pappersformat_________


Internet__________


Spelar ingen roll_________

Av broderblogg - 11 februari 2008 22:08

   Jag är så trött så jag skulle kunna somna nu men måste ju skriva ett dagens vetande först. Var på scouterna tidigare idag där alla andra också var trötta typ. Vi skulle typ planera men det tog ett tag då samtalsämnet spårade ut så fort vi försökte vara seriösa också tog det en kvart att ta oss tillbaka till ämnet igen. Tillslut så fick vi en planering för våren gjord trots att vi inte hade någon värme i stugan och alla var trötta.

   Nä nu ska jag nog sova på riktigt inte så många roliga inne på msn ändå :(. Jag har fan blivit beroende av datorn och msn, måste försökta ta mig ur dataträsket, men det skadar ju ingen annan att jag sitter framför datorn egentligen så vad spelar det för roll. Har varit allmänt trött och deppig idag, vet inte varför bara blev en sådan dag.


Dagens Vetande:  Trötthet, en subjektiv upplevelse av energilöshet, kraftlöshet eller orkeslöshet. De bakomliggande neurofysiologiska mekanismerna som orskar trötthet är inte kända, trots intensiv forskning inom området. Trötthet delas vanligen in i muskulär trötthet, som är känslan av att ens muskler och rörelseapparat är uttröttade, emotionell trötthet, som är ett tillstånd som beskrivs som en känslomässig utmattning med en oförmåga att känna motivation eller starka känslor och kognitiv trötthet som kännetecknas av en subjektiv eller objektiv nedsättning av kognitiva funktioner såsom till exempel minne och koncentrationsförmåga. Trötthet skall inte sammanblandas med det närliggande begreppet sömnighet.

Presentation

Omröstning

Borde man dela in skolklasser i dom duktiga och dom sämre?
 Ja, då kommer alla få den utveckling dom behöver.
 Ja, då slipper dom bra bli sinkade.
 Nej
 Bryr mig ej.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards