Alla inlägg under februari 2008

Av broderblogg - 11 februari 2008 10:26

Tänkte gå och lägga mig tidigt igår men så råkade jag sätta mig framför datorn så att det sket sig. Tänkte också gå upp tidigt för att hinna plugga lite kemi men det sket sig också.

   Vetefan hur jag ska klara att ha kemiprov idag jag är så sjukt trött, det känns som allting bara är en dröm eller något. Men får hoppas på att kemiprovet itne är så svårt eller något, fan ja gkommer somna snart isåfall ta och väck mig lite pinsamt och somna på lektioner. 

Av broderblogg - 10 februari 2008 19:27

Ja jag sitter och kollar på reprisen av melodifestivalen nu, eller jag pluggar kemi men den är på, skäms lite att jag inte byter kanal men aja skitsamma. Först vill jag bara säga att melodifestivalen är dålig som vanlig, men Björn gustavsson är såklart lite rolig, men aja över till det som är så jävla dåligt.

   Luuk jämför Christer Sjögren med Thåström, HAN JÄMFÖR SJÖGREN MED THÅSTRÖM, alltså förstår ni, jävla idiot han är. En mesartist som sjögren och ett geni som thåström, Luuk du förstår inte hur sur jag är på dig nu. 

Av broderblogg - 10 februari 2008 17:19

Ja då är man 17 år och en dag gammal, jag kan inte påstå att det känns annorlunda på något sätt direkt. Man har ju ändå bara blivit en dag äldre ändå.

Jag firade inte min födelsedag hemma, därav inget bloggande. Jag var på videohajk med scouterna. Förutom att se på film så har vi ätit massa skit, snackat massa skit, vaxat benen med mera.

Vi gjorde eget vax när vi skulle vaxa benen. Mitt ben ser miff ut nu när jag bara vaxade en del av benet så det är lent som ett babyarsle på ett ställe och sedan hårigt osm en djungel på resten av benet :D. Vi använde detta recept:

Ingredienser
2 dl socker
1/4 dl citronsaft
1/4 dl vatten


Koka ihop alla ingredienserna och stryk sedan på smeten där det ska vaxas. Ta sedan en tygbit och tryck fast och ryck sedan bort det mot hårets riktning.


Obs. tänk på att det blir ganska varmt när man kokar det så låt det svalna lite först.


Skjutsade skåningarna nyss till midlanda, det är alltid lika trist att säga hej då till någon, speciellt till två sjysta skåningar som man inte kommer träffa så ofta, antagligen.

Sitter hemma i soffan och ser på hockey nu, snart ska jag väl äta och sedan måste ag plugga kemi, men egentligen vill jag bara sova. Jag är så sjukt trött, har inte sovit mycket denna helg alltså.


Dagens Vetande:

Ett vax är inom kemin en ester av en högre fettsyra och en högre alkohol, så kallad fettalkohol. De kan vara blandningar av flera olika fetter och mineraloljor. De har allmän formel CH3(CH2)nCOOC(CH2)mCH3.

Rent allmänt avses med vax en produkt med vaxliknande konsistens som används till bland annat smörjning, polering och vård av läderpersedlar samt även i vissa fall som hårstylingprodukt.


Av broderblogg - 7 februari 2008 22:27

    Sjukt trött i benen jag är nu alltså, jag har säkert gått/sprungit mer än en mil idag. Gått en massor för att ta mig till ställen också hade vi basket plus lite annat på idrotten, och jag tyckte jag körde ganska hårt.

   Vid kvart över sex åkte jag och pappa ut till midlanda för att ta emot de långväga gästerna, ända ifrån skåne. Har umgåtts med dom hela kvällen, vi har spelat kort, käkat kort och sett på tv typ. Eller vi har snackat en massa och kollat på jingi-bilder också. Roliga och härliga minnen man har därifrån alltså. Jag förstår faktiskt vad skåningarna säger, dessa två töser pratar inte så grov skånska så det är inte så svårt.

   Imorgon ska vi försöka hitta på något, btw yes! jag är ledig från skolan och resten av klassen ska göra ett tråkigt kemi prov :D


Dagens Vetande: Jiingijamborii eller Jiingi (uttalas jingi, första "gi" i gillar, därefter "ng"-ljud, "g" och och sist "i") var den andra nationella jamboreen i Sverige för scouter från alla de fem scoutförbunden och utländska scouter från 31 olika länder[1], bland annat Schweiz, Irland, Österrike och Australien. Jamboreen hölls mellan 14 och 22 juli 2007 och befann sig på Rinkabyfältet (55°59’25.00"N 14°17’30.00"E) utanför Kristianstad.



Av broderblogg - 7 februari 2008 12:03

   Precis kommit tillbaka från en föreläsning med journalisten, debbatören och författaren Andreas Malm. Andreas har även varit med i syndikalisternas ungdomsförbund. Han pratade om klimatet och hur vi påverkar klimatet. Han berättade hur det är, de rika släpper ut koldioxid och de fattiga drabbas av växthuseffekten. Jag tycker det var en väldigt bra föreläsning och den fick mig att tänka efter väldigt mycket, dessutom så blev jag sur på en massa folk som vanligt och tänker på hur idiotiska jag tycker dom är.  Tex Moderater, extrem kristna och rasister, ni får tycka jag är dum i huvudet det är okej, så länge jag också får tycka vad jag vill.

   Har länge funderat på att gå med i ett politiskt ungdomsförbund men har inte riktigt bestämt mig för vilket och har inte lyckats hittat några mötestider för olika ungdomsförbund vilket jag tycker är lite dåligt.

  Ska kolla upp lite mer om Syndikalisternas ungdomsförbund täntke jag, kanske är något att gå med i. Är det någon som  har några förslag på ungdomsförbund man annars skulle kunna gå med i?

 

Av broderblogg - 6 februari 2008 16:06

    Den dagen då jag är jätte trött, less och hungrig får jag inte tag i någon som kan skjutsa mig hem. Att gå hem är inte så jävla jobbigt även fast man är något eller alla de tre sakerna men saken är att det såklart måste regna också. Såklart så hade jag glömt min mössa också så det var bara att traska på i regnet.

   Fast egentligen är regn ganska mysigt tycker jag, det är någon slags härlig känsla när det droppar på huvudet också blir man blöt men man vet att man kommer hem snart, jag vet inte hur jag ska förklara känslan men mysigt beskriver nog den bäst. Dessutom så känns det som om man är med i en musikvideo, för det är ofta dom siter och spelar i regn, det tycker jag är ganska tufft också dessutom. Skulle också vilja göra det stå och spela nån rockkonsert i ösregn och inte behöva bry sig om något, allting är bara häftigt mysigt och inga problem existerar what so ever.

   Men tyvärr är inte verkligheten så bra, för mitt önsketänkade när jag gick där på stigen hem slutade när jag insåg att jag typ gick på hundskit. Fan va sur  jag blir på folk som inte tar reda efter sina hundar. Har man en hund så ska man väl fan ta hand om den också. Okej om dom skiter på stigarna men det finns faktiskt påsar att plocka upp skiten med, och Sverige är ett bra land där vi har soptunnor nästan överallt. Ta ert ansvar hundägare skaff ainte en hund för att den ser fin ut, utan det finns också saker man måste göra som hundägare, åhhh.

   Idag blir det väl att sitta hemma och plugga eller låtas plugga eller något liknande. Fast pappa ringde nu och bad om hämtning och berättade att han köpt semlor, som jag tål, jippie :D.


Av broderblogg - 6 februari 2008 12:41

   Undra varför jag skriver detta inlägg egentligen då jag itne har något vettigt att skriva, eller det har jag väl aldrig. Nu sitter jag vid ett bord i arbetsrummet och väntar på att ha labb om en timme. Varannan vecka har vi en sjukt lång håltimme runt lunch vi denna tiden. Maten idag smakade för övrigt helvete så jag och Edward gick till stor pojken och köpte två pommes och en mellan dricka, nog de godaste stripsen jag ätit tror jag :D.

    Egentligen borde jag träna kemi men bloggen och hamsterpaj är fan så mycket roligare. Ikväll är det onsdagscafé ni får gäran fråga om jag vill gå med er :D, fråga på.

   

Av broderblogg - 5 februari 2008 21:38

   Ja precis kommit hem från teatern, grymt roligt jag hade där som vanligt. Vi skulle lägga inledningen på våran pjäs och Mattias sa att jag såg jätte läskig ut, vilket är en komplimang, han gav mig även lite tips för hur jag ska göra för att bli bättre på jongleringen, tackar och bockar :D.

   Känns som våran pjäs kommer bli jätte mysko och konstig men jätte bra. Först kändes den som om den ebart skulle bli konstig med nu har jag fått en annan känsla, förhoppnings vis blir den äcklig och läskig och bra och tankvärd och betnér vet vad.

   Richard kommer snart för vi tänkte skriva ihop lite om IRA för vi tror att man skulle ha gjort det tills Engelskan imorgon, förhoppningsvis är det inte meningslöst att göra det.

   Jag måste också göra klart svenskan och träna kemi  för i helgen kommer jag vara fullt upptagen med scouterna, jippie för det och bu för läxor. Jag kommer inte orka göra dom nu iaf så blir väl att slänga ihop något imorgon på någon tråkig lektion eller något, jag har varit i värre kriser.

   Nu är 3 dagar avklarade och det är lite mindre än två dagar tills skåningarna kommer, sedan en dag till tills hajken och sedan en dag till tills jag blir 17 år. Fast egentligen blir jag ju bara en dag äldre men någon har kommit på att man ska fira den dagen man föddes för ett antal år sedan och då säga att man blir 365 dagar äldre på en natt, det känns lite konstigt.


Dagens Vetande: Irländska republikanska armén, Irish Republican Army, IRA, syftar numera oftast på den största av flera olika organisationer som använder namnet, Provisoriska IRA, som bildades 1969 och vars politiska gren är partiet Sinn Féin. Särskilt under 1970- och 1980-talen genomförde de, och tog ansvar för, en rad terrordåd. Deras övergripande mål är avskaffandet av Nordirland och Irländska republiken till förmån för en enad irländsk socialistisk stat.

Presentation

Omröstning

Borde man dela in skolklasser i dom duktiga och dom sämre?
 Ja, då kommer alla få den utveckling dom behöver.
 Ja, då slipper dom bra bli sinkade.
 Nej
 Bryr mig ej.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18 19 20 21
22
23
24
25 26 27 28 29
<<< Februari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards