Alla inlägg under november 2007

Av broderblogg - 12 november 2007 21:14

Många förkortningar idag, ska jag klargöra vad de står för?

   VM står för Västermalm, alltså dagen började på skolan där jag var sjukt trött och ganska grinig mot slutet. Fattade ingenting på tyskan och var allmänt sur på allt, och Angus satt och frestade mig med matprat, jobbigt. Men var ltie roligt då jag, Jakob och Viktor lurat Daniella att vi hade prov, det var sjukt roligt. En annan sak som var rolig var när jag fortsatte på min sida Plumspapper.se. Har lyckats fått med mig Joakim med k i projektet.

   NBV står för nykterhetsrörelsens bildningsförbund, tror jag. Iallfall var dom som skickade iväg mig till Rumänien och vi har några möten då och då för att föröska komma fram till något. Var sjukt trött där också men hade hunnit köpt en hamburgare så hade lite energi i mig. 

   Efter NBV gick jag upp för norra berget till Skvadern med Camilla för vi skulle repa teater där med LRG (Lilla Roliga Gruppen), det låter som en maffia förkortning.  Vi skulle repa på Skvadern för kvartersteatern är upptagen för någon ledarkurs. Det var roligt som vanligt men varjättetrött,fast det gjorde egentligen allting mycket roligare.

   Nu sitter jag äntligen hemma och kan vila ut lite.


Dagens Vetande: Förkortning är ett sätt att skriva ord eller hela uttryck med färre tecken. Vanligt är att ta med en eller två begynnelsebokstäver i orden. En förkortning som bildar och utgör ett nytt ord kallas akronym.

 

Av broderblogg - 11 november 2007 16:00

Halloj, har precis kommit hem från scouthajken. Det var sjuk roligt. Först så fick vi gå runt i sundsvall med cyklop och badringar på oss och utföra massa uppdrag. Bland annat skulel vi kolla hur mågna banansteg det var runt bunsowska tjärn, då kom polisen och sa åt oss att vi inte fick bada i den. Hahah de trodde vi skulle bada, iaf vi skyllde på att vi var scouter så det åkte iväg. Senare på kvälle nblev vi pås atta ögonbindel och utskjutsade till en skog där vi skulle sova. Vi slog upp ett vindskydd och lade oss, fan va kallt det var.

Nästa morgon ringde de sadistiska ungarna och sade at vi skulle försöka hitta till scoutstugan, vi hade nollkoll vart vi var. Efter massa frågande och gående insåg vi att vi var långt bort åt hevete utanför bergsåker, så det var bara börja gå. Hajken var jätterolig men jobbigt så ska slappa ikväll.

Tryck på denna knapp är du snäll. BloggiToppen


Annars kan ni ta och och göra ett detta test för att se vart ni står i politiken, det är på engelska. http://www.politicalcompass.org/test



Dagens Vetande: Socialism, (från latinska socius, kamrat) politisk riktning som förespråkar egendomsgemenskap. Liberalism (av latin liber, fri)är en politisk ideologi som vill sätta den enskilda individens frihet i centrum.

Av broderblogg - 9 november 2007 18:19

Hade miljöprov idag på skolan, gick väl bra tror jag.


Ska på scouthajk idag, ska sova ute kommer bli så jävla kallt, men vi kommer nog ha roligt iallfall hoppas jag.



Dagens Vetande:  En köldskada (congelatio i medicinsk terminologi) är ett tillstånd där huden och andra vävnader skadas på grund av extrem kyla. Köldskador kan ibland uppstå i samband med hypotermi eller förfrysning.

Wow

Av broderblogg - 8 november 2007 22:40

Alla som spelat wow någon gång måste kolla på denna video.


Av broderblogg - 8 november 2007 22:08

Idag har jag varit på skolan, överraskande va?

Känns som alla mina dagar är ganska lika varandra, men är väl så när man går i skolan. Hade matteprov idag, gick bra, hoppas jag. Var ganska lätt statistik, gemotri och ekvationer typ.

    På idrotten hade vi innebandy, var roligt, mitt lag vanna alal matcher vi spelade grymt, jämfört med vissa andra lag :D. Men var iallfala roligt och gjorde väl en del mål på passningarna från mina grymma lagkamrater.

   Efter idrotten droga jag till pappa och läste tidningen och sov på soffan på hans jobb i väntan på att han skulel sluta så jag kunde få skjuts hem.

    Kom hem, åt middag, åkte till teatern. 

   Alla var ltie trötta på teatern så vi flamsade mest men fick iallafall lite gjort. Men vi hade jätteroligt och jag skrattade så jag grät.

   Har miljöprov imorgon och har inte tränat så mycket men jag gör det imrogonbitti, jag har sovmorgon orkar inte nu. 



Dagens Vetande: Denitrifikation är en mikrobiologisk process där nitrat omvandlas till kvävgas (luftkväve).

Av broderblogg - 6 november 2007 22:08

Har inte gjort så mycket idag, teatern och skolan. Hade utvecklingssamtal idag på skolan. Mentron sa att jag måste byta program för att jag var för dålig och klarade itne av tempot i Natur. Nä jag skämtade bara, hon sa att det gick bra o ch det verkade som om det inte var några problem för mig och massor med mer saker som ajgredan visste.

Hade roligt på teatern som vanligt, med alla roliga och trevliga filurer där går det inte att ha tråkigt.


Har också sett på massa klipp med Magnus Betnér och har ni inte sett dessa 5 klipp rekommenderar jag er att göra det, han tar upp mycket intressant även omdet bar alåter som han är sur och skämtar.



Det blir två dagens vetande idag, men båda är tagna från hemprovet i Energi jag gjort.


Dagens vetande: Mitt hus har en beräknad årsförbrukning på 10436 kWh el.

Energi inte kan skapas eller förintas, energi kan bara omvandlas i olika former.

Av broderblogg - 5 november 2007 22:48

Idag gjorde jag klart min Reestaurang sida på webdesignen. Har döpt den till Matblomman, kommer lägga ut den slutgiltiga versionen snart. Har inte gjort så mycket mer på skolan än det. Eller jo vi hade kemi där vi räknade lite enkla kemiuträkningar, också har vi haft tyska där vi fick höra på Dancing queen på tyska och stilla natt baklänges och flera konstiga låtar.

Efter skolan så skulle jag till NBV för att träffa rumäninenfolket, tydligen måste vi ha något föredrag, jobbigt. Efter NBV så skyndade jag mit till McDonalds för att köpa en hamburgare. När jag äntligen får hamburgareen är jag så stressad att ajg råkar slänga ner den i golvet, fick vänta igen på en ny. Åt upp hamburgaren medan jag gick mot bussen, jag fick ta kvart i bussen. Kom fram till teatern (alltså dit jag var på väg) precis i tid och spelade teater med mina roliga och underbara teaterkompisar. Vid 9 bar det av hemåt.

Väl hemma så började vi spela fyrmansvist, var faktiskt roligt, mitt lag vann en gång och förlorade en, tack vare Jävla Fucking Klöver.

Råkade också missta Martin för Malin när han var nere och hämtade vatten, var lite roligt.

A ja ska sova nu tror ajg, om itne folk fortsätter prata med mig på MSN.



Dagens Vetande: Den fransk-engelska kortleken är den absolut vanligaste typen av kortlek i Sverige, Nordeuropa, Nordamerika, Australien och många andra länder. Men den första kortleken tros ha uppfunnits i Kina.

Av broderblogg - 4 november 2007 22:12

Jag har märkt en sak, jag spenderar jävligt mycket tid framför datorn. Har väl suttit i princip hela dagen framför datorn förutom en stund mitt på dagen då jag tog en liten promenad.

  Vad har jag då gjort framför datorn?

J ag har jobbat ltie mer med webdesignen, den börjar faktiskt bli väldigt snygg. Alltså min restaurang sida http://w1.601.telia.com/~u60127975. Skriv gärna en kommentar om vad ni tycker. Mcyekt tid har jag också  ägnat åt att häjlpa kompisar med Hemprovet i Energi. Sedna har jag chatat och pratat politikl i forum, det är väl min väldigt intressanta dag, komplett beskriven :D

 Jag har också hjälp en ltien tös med matte därav dagens vetande.



Dagens Vetande: 1 Kvadradkilometer = 100 hektar = 10 000 ar = 1000 000 kvadratmeter = 100 000 000 kvadratdecimeter = 10 000 000 000 kvadratcentimeter = 1000 000 000 000 kvadratmilimeter. Det ökar med 100 hela tiden.

Presentation

Omröstning

Borde man dela in skolklasser i dom duktiga och dom sämre?
 Ja, då kommer alla få den utveckling dom behöver.
 Ja, då slipper dom bra bli sinkade.
 Nej
 Bryr mig ej.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9
10
11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21
22
23 24 25
26 27 28 29
30
<<< November 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards