Alla inlägg den 10 mars 2008

Av broderblogg - 10 mars 2008 23:08

Midnatt råder tyst det är i husen,

Tyst i husen.

Alla sova, imorgon börjar skolan,

Börjar skolan.

Pligg plugg, pligg pligg

Pligge-pligge pligg plugg

Pligg pligg plugg. 


    Ja livet är hårt när man är på myshumör och inte har någon att mysa med...

  

    Imorgon börjar skolan igen efter ett tags uppehåll, blir roligt att träffa klassen igen för har varit en del tråkiga dagar på lovet :P, jag är nog den enda som tycker det är roligt att börja skolan igen, men så är jag lite annorlunda också. Fast egentligen är väl alla annorlunda om man jämför med varandra, kanske bättre och säga knasig.

   Men inte bara roligt, har väl en del plugg att göra också, kommer seriöst inte orka det även fast jag försökt intala mig själv att kanske lyssna lite mer på lektionerna och slå igen datorn, fast det kommer inte hända. Men måste träna på biologin känns det som iaf, orka kräva att vi ska kunna alla raser och familjer och släktträd och Aristoteles och allt det där.

    Nä nu tror jag att jag ska sova och mysa med dom enda som vill mysa med mig, mitt täckte och min kudde. Dom är riktiga myskompisar det, dom sviker aldrig utan är bara sådär lagom mysiga.


Dagens Vetande: 

Plugghäst kommer av verbet plugga, Ordet plugga är känt sedan tidigt 1700-tal i betydelsen "föra in något i något" (till exempel "plugga en båt"), eller "proppa", och kom snart att användas för information och kunskap.

    Plugghäst används ofta i modern tid som ett skällsord för att poängtera att någon studerar för mycket eller är lärarens favorit, vilket anses som något dåligt inom vissa gäng i skolan.

   Carl von Linné (1707-1778) lät producera en typisk munk-studiemöbel i trä, där man sitter gränsle över en liten pall som hör ihop med ett litet bord. Han kallade den sedan finurligt för sin "plugghäst". Han var förtjust i den och använde den både vid studier och föreläsningar.



Av broderblogg - 10 mars 2008 16:39

Sen syr jag ett täcke av alla trasiga moln
för att stoppa om dig inatt.
När du somnat så byter jag täcket mot mig själv
och vilar på min hemlighet.

Presentation

Omröstning

Borde man dela in skolklasser i dom duktiga och dom sämre?
 Ja, då kommer alla få den utveckling dom behöver.
 Ja, då slipper dom bra bli sinkade.
 Nej
 Bryr mig ej.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6
7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards