Alla inlägg den 18 januari 2008

Av broderblogg - 18 januari 2008 23:03

   Inte gjort så mycket idag, skola på dan. Vi fick veta vilka grupper vi skulle vara i under värdegrundsprojektet nästa vecka, sedna gjorde vi inte så mycket mer. Hade några dryga lektioner efter och sedan fick jag skjuts hem av syrran.

  Fan jag har glömt skickat in svenskauppgiften kom jag på nu, men aja hon läser förhoppningsvis inte mailen på helger.

   Sen jag kommit hem har jag inte gjort mycket alls, programmerat lite på scouthemsidan och drygat framför msn.

   Såg precis klart en jävligt bra film, American History X. Har sett lite av den innan men aldrig hela, jag gillade den jävligt mycket iaf. Den får en att tänka efter liksom. Ska inte bli för djup nu, jag är ingen filosof men det ländes hemskt att liknande saker faktiskt händer.  Citatet i min rubrik kommer från Danny som säger det i slutet efter han är död, eller han har skrivit det i sin uppsats. Jag tycker det är ett jävligt bra citat, men samtidigt är jag förbannad över så många saker i världen så det blir svårt att inte gå omkring och vara förbannad. 

   Om alla bara skulle kunna respektera varandra skulle ingen behöva gå omkring och vara förbannad, det är ju det det andlar om alla måste följa det, tyvärr är det nog omöjligt.

    Vet att jag låter som en moraltant nu men ta och tänk efter lite, hur du egentligen är. Fråga dig själv, vad gör jag för att göra mitt liv och andras bättre. Hur vill jag att världen ska se ut?


Dagens Vetande:  Filosofi, från grekiskans philosophia (φιλοσοφία), "kärlek till visdom", är en intellektuell disciplin som kritiskt studerar de mest grundläggande frågorna. "Finns det någon verklighet utanför mina tankar?", "Vad är kunskap?", "Vad är sanning?", "Vad gör en handling värdefull?", "Har människor och djur värde och är de i så fall lika eller olika?" är frågor som ställs inom filosofin.

Presentation

Omröstning

Borde man dela in skolklasser i dom duktiga och dom sämre?
 Ja, då kommer alla få den utveckling dom behöver.
 Ja, då slipper dom bra bli sinkade.
 Nej
 Bryr mig ej.

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards